Kunst i ferien: 5 ting du skal opleve på din sommerferie

Kunst i ferien: 5 ting du skal opleve på din sommerferie

Sommeren er over os for fuld udblæsning, og det er fantastisk! Solen skinner, du har ferie og måske er du endda så heldig at skulle ud at rejse.

Hvis du er typen som godt kan lide at tilføje lidt ekstra krydderi til sommeren sightseeing…

… så læs med her!

I denne uge på Subliminal giver vi dig nemlig fem tips til spændende begivenheder, du kan opleve på din ferie.

Hvis du skal til Island: Kossmann Dejong pifter Reykjaviks Maritime museum op

Hvor: Reykjavik, Island

Hvornår: når som helst

 

Der er mange gode grunde til at tage til Island. Ikke mindst på grund af den flotte natur, som jo i sig selv er lidt af en kunstnerisk oplevelse!

Men skal du på sightseeing i Reykjavik, så anbefaler vi, at du tager forbi det maritime museum. Her er den hollandske virksomhed Kossmann Dejong nemlig blevet sluppet løs på udstillingsdesignet..

… og det går ikke stille for sig!

Kossmann Dejong Island

Kossmann Dejong specialiserer sig i interaktivt og sanseligt udstillingsdesign. Derfor byder oplevelsen af det maritime museum i Reykjavik, på en levende og sanselig oplevelse af Reykjaviks maritime historie.

Du kan læse mere om museet her.

Hvis du skal til Italien: Arkitektur-biennale for fulde drøn

Hvor: Venedig, Italien

Hvornår: 25 maj – 25 november – 2018

 

Arkitektur-biennalen er en kæmpe stor international udstilling, som afholdes hvert andet år i Italien – nærmere bestemt Venedig. Selve ordet “Biennale” betyder “hvert andet år”, og henviser derfor til det interval begivenheden retter sig efter.

Venedig-biennalen har skiftevis fokus på arkitektur og kunst, og i år er står den kæmpe store udstilling altså i arkitekturens tegn.

Hvis man ikke når Biennalen i år, kan vi i den grad anbefale, at man kigger forbi udstillingen næste år, hvor Venedig (nærmest bogstaveligt talt) bliver oversvømmet af international kunst.

Læs mere om Arkitektur-Biennalen og køb billetter her.

Hvis du skal til Tyskland: Berlin-Biennalen

Hvor: Berlin, Tyskland

Hvornår: 09 juni – 09 september 2018

 

Også i Tyskland er de gode til Biennaler, og selvfølgelig foregår magien i hovedstaden, Berlin. Titlen på dette års Biennale – som er den 10. i rækken – er “We don’t need another hero”. Udstilling fokuserer på, globale udstillinger i fremtiden – udstillinger med globale, lokale, kritiske og idealistiske tematikker.

Læs mere om Berlin-Biennalen her.

Hvis du skal til Grækenland: så tag denne podcast med!

Hvor: Hvor som helst

Hvornår: Når som helst

 

LYDKUNST er en podcastserie lavet af Kunsten.nu. I sommerafsnittet fra 2016 tager lyd- og billedkunstner Johanne Lykke Poulsen dig med til Athen. 

Lydkunst i Grækenland - Xenodoxia anbefaler

Her kan du blive klogere på to Græske sang- og lydkunstnere og høre mere om mytologiske sirener og den danske filosof Chresteria Neutzsky-Wulff.

Podcasten kan selvfølgelig høres overalt, men er du alligevel taget et smut forbi det græske, så tag hovedtelefonerne på og sæt dig godt til rette med en solnedgang eller to på stranden.

Hør podcasten her.

Skal du til Sverige eller blive i Danmark: interaktivt gadeteater i Helsingør og Helsingborg

Hvor: Helsingør, Danmark & Helsingborg, Sverige

Hvornår: 27. juli – 4. august 2018

 

Det er desværre ikke alle, der er lige heldige at have muligheden for at rejse i sommerferien. Heldigvis er det danske vejr i 2018 barmhjertigt for dig, som må blive i nærheden af Danmark i år. Det gode vejr betyder heldigvis også, at der er rig mulighed for at opleve nogle af de mange kulturelle arrangementer, som finder sted udendørs i år.

 

Et af disse er Passage Festival, en internationel festival for gadeteater, som i år finder sted i Helsingør og Helsingborg. Til Passage Festival kan du møde mystiske karakterer, surealistiske byrum, sære skikkelser og en moderne Carlie Chaplin.

 

Læs mere om de forskellige performances – som i øvrigt også er for børn – her.

Hos Xenodoxia arbejder vi med performativ kuratering. Læs mere her.

Besøg vores hjemmeside

Gå til Xenodoxia.dk