About

Xenodoxia Subliminal

Xenodoxia Subliminal er for dig med interesse for performativ kunst og kultur, og for dig, der savner ét medie, der giver dig al den information du skal bruge.

På Subliminal præsenterer vi events, kunstnere, arrangementer, portrætter og refleksioner med fokus på omsluttende oplevelser. Vores artikler udformes gennem alt lige fra tekst, video og billeder til lyd og andre former for visualitet.

 

Rigtig god fornøjelse!

Om forfatterne

Rebekka Hellstrøm

Hvad er dine tre yndlingsting i hele verden?
Mine tre yndlingsting i hele verden er min familie, inklusiv min hund Dr. Watson, mine tuscher og notesbøger og den sidste ting må være Xenodoxia!
-Sagde du tre ting?

Hvilken type kulturbruger er du?
Jeg er mega vild med og forbruger af kunst og film, men jeg er ikke særlig vild med koncerter. Jeg er altid nysgerrig på anderledes – og gerne underlige – kulturoplevelser som fx interaktivt teater.

Hvad betyder kunst for dig?
Kunst handler for mig om oplevelser, følelser og stemninger. Rigtig godt kunst er når der bliver rykket ved min livsverden – når jeg går hjem med den der uhåndgribelige følelse som når man har set en rigtig god film der ligesom har sat sig i systemet.

Fie Andresen

Hvad er dine tre yndlingsting i hele verden?
Mine yndlingsting er mine venner og min familie, David Lynch, Darth Vader, og sange i mol – og Xenodoxia. 

Hvilken type kulturbruger er du?
Jeg ELSKER lyd – både den følelse man får til koncerter, hvor lyden er så høj og rungende, at den bevæger sig helt ind i kroppen og den mere intime lydoplevelse, hvor en speciel sammensætning af toner får hårene på mine arme til at rejse sig. Herudover elsker jeg film som medie, og bliver altid absurd opslugt af de universer, som film skaber.

Hvad betyder kunst for dig?
For mig er kunst mere end det, der hænger rundt omkring på verdens museer. Jeg forstår kunst som særlige oplevelser (alt fra et maleri, en sang, naturen osv), der på en eller anden måde rør noget i mig, og får mig til at se verden på en ny måde. Kunsten i sin brede forstand giver mig mulighed for at reflektere og tager mig steder hen, som rent logisk ikke ville være muligt.

 

Zara Wali

Hvad er dine tre yndlingsting i hele verden?
1. Lyden af kuglepen der kører hen over et stykke papir
2. Mine nære relationer
3. Min røde kuffert, min mors hånd, mine venners kram, duften af sommer og asfalt, ræven i “Le Petit Prince”, lange samtaler og høje bølger.
Og og og Xenodoxia selvfølgelig

Hvilken type kulturbruger er du?
Jeg er den nysgerrige kulturbruger, der hele tiden bliver nyforelsket i en bestemt kunstart. Lige nu er jeg meget optaget af installationskunsten, den relationelle performancekunst og videokunst. Derudover bruger jeg alt, hvad jeg har i lommen på at komme ud og se, høre og mærke kunsten, der hvor den er.

Hvad betyder kunst for dig?
Alt! Uden kunsten ville jeg ikke vide hvem jeg var. Kunst er for mig en måde at forstå tingenes sammenhæng på. Kunsten er bedst, når den holder andre forestillinger op for dig, end det gængse og får dig til at retænke alt hvad du troede du vidste.
For mig er kunsten tæt forbundet med affekt, fornemmelser der sætter sig dybt inde i kroppen, hvor begrebsmæssig tænkning, målrettede behov og hensigter bliver lukket ude og tilbage står følelser og den sanselige erkendelse.